Μια εκπληκτική εκδήλωση για μικρά και μεγάλα παιδιά διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μαγνησίας το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου 2016.

Ήταν το 1ο Παιδικό Τουρνουά Τένις, μια διοργάνωση αφιερωμένη αποκλειστικά στους μικρούς φίλους του αθλήματος που πλημμύρισαν με χαμόγελα τα δημοτικά γήπεδα του τένις στη Νέα Ιωνία!

Το τουρνουά ανατέθηκε από την ΕΦΟΑ και την Ε’ ‘Ενωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας (Ε’ ΕΣΑΚΕ) στον Όμιλο Αντισφαίρισης Μαγνησίας και η εμπειρία των διοργανωτών, έκανε το Σαββατοκύριακο αξέχαστο για τους περίπου 200 τενίστες από το Βόλο, τη Λάρισα, τη Λαμία, τη Λειβαδιά, την Καρδίτσα και την Σκιάθο!

Τα παιδιά πέρασαν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο αγωνιζόμενα στο άθλημα, το οποίο έχουν επιλέξει να ασχολούνται τον ελεύθερο χρόνο τους. Το θέαμα που προσέφεραν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς και υποσχέσεις για το ΄΄τενιστικό μέλλον΄΄ αυτών των παιδιών.

“Ήταν η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου” είπε ο μικρός τενίστας Νικόλας Τσιτούμης και τέτοια λόγια αποτελούν τη μεγαλύτερη επιβράβευση για τους κόπους όλων μας και μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Δήμητρης Καρπούζας.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συλλόγους  της Ε’ Ένωσης που υποστήριξαν το συγκεκριμένο τουρνουά. Επίσης,  θέλει να ευχαριστήσει το Δήμο Βόλου και το Δ.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για την παραχώρηση των γηπέδων καθώς και τους χορηγούς : MANTIS-Sport & café ‘’Tennis House’’ για την πολύτιμη αρωγή τους.

Αξελού“Φροντίσαμε ώστε να ακολουθηθούν οι κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) που κάνουν το τένις εύκολο και διασκεδαστικό σ’ αυτές τις ηλικίες. Με το Play+Stay και το Tennis10s καλούμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους αυτού του όμορφου αθλήματος, σε ένα διήμερο με εκπλήξεις, αφιερωμένο αποκλειστικά στα παιδιά μας!”  είπε χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματέας του Ομίλου Αντισφαίρισης Μαγνησίας κα. Ευρίκλεια Σολωμονίδου-Αξελού.

Το Κέντρο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας Βόλου βρίσκεται πλησίον του Πολιστικού Άλσους, σε μια αμιγώς χαρακτηρισμένη αθλητική περιοχή, όπου τελέσθηκαν δύο προκριματικοί αγώνες ποδοσφαίρου γυναικών, πέντε προκριματικοί αγώνες ανδρών και ένας ημιτελικός γυναικών, από 11 έως 20 Αυγούστου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το σύγχρονο τενιστικό κέντρο διαθέτει 5 ηλεκτροφωτιζόμενα γήπεδα συνθετικού χόρτου, ξεχωριστό γήπεδο εξάσκησης με τοίχο, κερκίδες και άνετο πάρκιγκ. Εντός του χώρου, στην υπερυψωμένη δενδροφυτεμένη πλατεία με ταυτόχρονη θέα σε όλα τα γήπεδα, το νέο εντευκτήριο “Tennis House”, είναι το σημείο αναφοράς των τενιστών-τενιστριών.

Με συνδιοργανωτή τον Όμιλο Αντισφαίρισης Μαγνησίας και τον (πρώην) Δήμο Νέας Ιωνίας, το δημοτικό Κέντρο Αντισφαίρισης έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία με αγώνες ακόμα και διεθνούς εμβέλειας!

Για 9 συνεχή χρόνια αθλήτριες από όλο τον κόσμο αγωνίστηκαν στα 9 παγκόσμια επαγγελματικά τουρνουά ITF Futures Γυναικών, με χρηματικό έπαθλο $10.000 το καθένα. Μάλιστα οι παροχές από τους διοργανωτές ήταν ανάλογες με αυτές αρκετά μεγαλύτερων σε χρηματικά έπαθλα τουρνουά! Σύμφωνα με τα tournament reports και τα σχόλια των συμμετεχουσών (μεταξύ αυτών και η Pironkova και Karatancheva) ήταν ίσως τα πιο άρτια εκτελεσμένα τουρνουά της κατηγορίας σε παγκόσμιο επίπεδο!

Οι προπονητές των συλλόγων μετά από επικοινωνία με τον επιδιαιτητή των αγώνων θα έχουν την δυνατότητα να δηλώνουν και αθλητές με μεγαλύτερη χρονολογία γέννησης στις κατηγορίες τις προκήρυξης αν το παικτικό τους επίπεδο δεν τους επιτρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν στην πραγματική χρονολογικά κατηγορία τους. (πχ ένα παιδί ‘Ε δημοτικού θα μπορεί να παίξει στην πράσινη ή και ακόμη και στην πορτοκαλί μπάλα αν δεν μπορεί ακόμη να τα καταφέρει με την κανονική).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment